Trump: SAD trebaju razmotriti profilisanje muslimana

Anadolija
Trump: SAD trebaju razmotriti profilisanje muslimana
EPA / Donald Trump
Izgledni kandidat za budućeg američkog predsjednika Donald Trump izjavio je da bi SAD trebale "ozbiljno" razmotriti o "profilisanju muslimana" u toj zemlji kao sredstvu borbe protiv terorizma.

"Zaista treba da razmotrimo profilisanje. To nije najgora stvar koja se može uraditi", rekao je Trump u intervjuu za CBC.

Izgledni republikanski predsjednički kandidat je dodao da mrzi pojam profilisanje, ali da se mora koristiti zdrav razum nad političkom korektnošću

Trump je rekao da bi vlada trebalo da sprovede istragu u džamijama u SAD-u na isti način na koji je to radila demografska jedinica policije u New Yorku, koja je špijunirala muslimane i džamije u gradu uz pomoć CIA-e, kada su prikupljeni podaci o tome gdje muslimani žive, kupuju, rade i gdje se mole. 

Trump je poznat po svojim islamofobičnim komentarima, a ured koji vodi njegovu predizbornu kampanju krajem prošle godine je u pisanom saopćenju prenio njegovu izjavu u kojoj tvrdi da većina muslimana u svijetu mrzi Amerikance i da bi SAD trebale zatvoriti granice za sve muslimane dok američke vlasti ne riješe taj problem.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije